Uudesta jätepisteestä paljon kehuja ja vähän haukkuja

Helsingin Mäkelänkatu 13 otti käyttöön uuden jätepisteen. Ratkaisu toteutettiin Hannoan Lokerikko Solo RST - jäteastiasuojilla.

Jätepisteen uudistusta suunniteltiin huolellisesti. Jätehuollon toimivuuden ja turvallisuuden lisäksi pihan viihtyvyys oli tärkeää

- Jätepisteuudistus on asukkaiden puolesta otettu ilolla vastaan. Uusi jätepiste on hieno, ja musta värikin on ollut pihalle hieno valinta, kertoo kohteen isännöitsijä Mikko Kultaranta Iskurit Oy:stä.

- Asukkaiden puolesta on tosiaan kehuja tullut, mutta meidän perheenjäsen uutuutta alkuun haukkui, kertoi iloinen asukas. Sittemmin koiramme on kyllä uuteen jätepisteeseenkin hyvin tottunut ja suhtautunut.

Jätepisteiden toteutus joskus ahtaissakin keskustojen pihoissa on haastava homma. Jätelajikkeita kerätään nyt 7 eri sorttia, ja nyt jo valmistaudutaan myös tekstiilien keräykseen.

Lisähaastetta tuovat muutkin määräykset, esimerkiksi jätehuoltoon tai paloturvallisuuteen liittyvät.

- Tunnen kohteen hyvin, olen itse jopa asunut kiinteistössä. Mukava juttu, että pihapiiriä näin saadaan komeammaksikin, piha on tässäkin kohteessa tärkeä kokonaisuus asukkaille. Tärkeintä tietysti on, että ratkaisuun on asukkaat olleet näin tyytyväisiä, tiivistää isännöitsijä Kultaranta loppukatselmuksessa.