Jätepisteiden suunnittelu on ammattilaisen hommaa

Tyypillinen lähtötaso

Suomen asunto-osakeyhtiöiden jätepisteistä on vakuutusyhtiöiden arvioiden mukaan 30-50% pelastusmääräysten vastaisia. Näiden lisäksi on joukko taloyhtiöitä, joissa roskikset ovat esteettisesti vaatimattomia, ja niiden käyttö on epämiellyttävää – roskia ulos viedessä ei tule tunne ympäristöteolta.

Jätepisteen uudistus on haastavaa. Määräyksiä, säännöksiä ja tietenkin mielipiteitä on paljon. Määräykset ja lainkirjat täytyy täyttää, mutta asukkaillehan näitä roskiksia tehdään.

Ammattilainen käy aina paikan päällä analysoimassa kohteen. Kuva kertoo paljon mutta ei kaikkea. Kartoituksella varmistamme, että esittämämme kohde on myös toteutusvalmis. Kaikki pöntöt ei sovi kaikkialle.

Kartoitus on veloituksetonta.

Tuotteet tarpeen mukaan

Tuotteiden monenlainen muokkaus on mahdollista!  Joskus halutaan pyöreämpää muotoa, joskus ympäristöön sopii paremmin suoralinjaisempi. Toisinaan halutaan metalliosatkin maalattuna panelin väreihin, joskus taas ruostumaton teräspinta tuo haluttua arvokkuutta.  Mielipiteitä on monia.

Ammattilainen osaa valita tuotteet teidän tarpeidenne mukaisesti. Esimerkiksi maahan upotettavien suurivolyymisten säiliöiden kohdalla tulee olla tarkkana, sillä mm. Helsingissä jätemaksut suurilla säiliöillä kasvavat eivätkä pienene kierrätyksen monipuolistuessa - tässäkin asiantuntemus on asiakkaan eduksi.

Tutustu tuotevalikoimaamme

Jätekatoksillakin on paikkansa

Uudistus tehdään pihan tarpeiden mukaan. Ensimmäiseksi ei valita tuotetta, vaan tutkitaan pihan tarpeet.

Siksi aina ensin käymme katsomassa kohteen. Se on ammattilaisen hommaa. Vasta kohteeseen tutustumisen jälkeen alkaa ratkaisun suunnittelu, ei koskaan tuote edellä!

Katoksia meillä on monenlaisia ja aina niitä ei käytetä vain jätesuojana. Etenkin pyöräkatokset ovat yleistyneet. Hannoalta saa myös pyörätelineitä, sekä muitakin pihatarvikkeita.

Tutustu jätekatosvalikoimaamme

TIESITKÖ?

Vuosittain Suomessa tehdään yli 1200 roska-astian tuhopolttoa.

Useampi kuin joka toinen taloyhtiö laiminlyö pelastuslakia ja vakuutusyhtiöiden suojeluohjeita säilyttämällä jäteastioita liian lähellä seinää tai lukitsemattomassa tilassa.
(Lähde: IF Vahinkovakuutusyhtiö)